Γνωρίστε τα Βατερά και τον Πολυχνίτο

Περιοχή Βατερών

Τα Βατερά είναι μια μοναδική περιοχή, ανήκει στο δήμο Πολιχνίτου και έχει τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία των Βαλκανίων. Ψιλή πεντακάθαρη άμμος και καταγάλανη μαγευτική θάλασσα. Καλό φαγητό, φιλόξενος κόσμος

Η περιοχή είναι γνωστή ως ένα από τα καλύτερα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Στον χάρτη επάνω μπορείτε να δείτε που βρίσκονται τα Βατερά, καθώς και τα διαμερίσματα "ΙΡΙΔΑ".

 

Στην παραπάνω αεροφωτογραφία φαίνεται και το σημείο που βρισκόμαστε.

Τα Βατερά  είναι το ιδανικό μέρος για  κολύμπι, θαλάσσια σπορ όλων των ειδών, ψάρεμα και  εκδρομές. Η ευρύτερη περιοχή γενικότερα είναι φημισμένη για τη φυσική ομορφιά της και ιδανική για πεζοπορία μέσα στο καταπράσινο τοπίo.

Πολύ κοντά στα Βατερά βρίσκονται οι ιαματικές θερμοπηγές του Πολυχνίτου. Οι πηγές αυτές είναι και η απόδειξη της παλαιάς ηφαιστειακής περιόδου και έχουν θερμοκρασία από 76 - 91oC πράγμα που τις κάνει τις θερμότερες στην Ευρώπη.

 Υπάρχουν ομαδικά και χωριστά διαμερίσματα για τα πραγματικά ιαματικά λουτρά σας που είναι αποδεδειγμένα ευεργετικά για ρευματισμούς, αρθριτικά, γυναικολογικά και δερματικά προβλήματα.

Η περιοχή των Βατερών έχει χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά σπάνια, για τα απολιθώματά της, τα οποία είναι μοναδικά σε όλη την Ευρώπη. Πρόσφατες παλαιοντολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως μεγάλη ποικιλία απολιθωμάτων ζώων, ψαριών και φυτών. Ανάμεσα στα ευρήματα βρίσκεται ένα τεράστιο καύκαλο χελώνας, περίπου 2,5 μ. μήκος. Πληθώρα απολιθωμάτων εκτίθενται σε ένα μικρό μουσείο, σε απόσταση μόλις 2 χλμ., στο χωριό Βρίσα.

Πολύ όμορφη περιοχή είναι και η Σκάλα Πολυχνίτου καθώς και η Νιφίδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε καλό φαγητό και να χαρείτε τη θάλασσα.

 

 

 
Αρχική   |   Ταυτότητα   |   Περιοχή   |   Υπηρεσίες   |   Φωτογραφίες   |   Προσφορές   |   Κρατήσεις   |   Επικοινωνία

Copyright © 2012 Irida Rooms & Apartments - Vatera - Lesvos Island - Greece
Powered by Target Point